14. marts 2022 - ROOF

Det danske ejendomsmarked er stadig en tryg og sikker havn

Viden / Nyheder / Det danske ejendomsmarked er stadig en tryg og sikker havn | Læsetid 2 minutter
På trods af at verden synes at have været af lave de seneste år grundet Coronakrisen og, at krigen i Ukraine nu har taget over, er det danske investeringsmarked forbavsende stabilt.
Det danske ejendomsmarked er stadig en tryg og sikker havn

Indlægget er bragt i Berlingskes ejendomstillæg den 10/3 - 2022

Især de professionelle, udenlandske investorer betragter stadig Danmark som sikker havn og har snart gjort det gennem en længere årrække. Denne stabilitet smitter tydeligt af på det øvrige investeringsmarked. Det vil sige, at også private investorer, såvel større som mindre, kan være rimelig sikre på, at det at sætte penge i fast ejendom er en god og tryg investering. Især er der efterspørgsel på boligejendomme. Ifølge ”Danish Investment Atlas 2022”, der udgives af Cushman & Wakefield RED, var boligmarkedet i 2021 både kendetegnet ved en umættelig efterspørgsel efter stort set alle typer af boligaktiver, et stigende lejeniveau og faldende afkastkrav.

Boliger er stadig det største segment

Det har ifølge Cushman & Wakefield RED resulteret i en høj investeringsaktivitet i hele landet samt en transaktionsvolumen, der nåede hele 65,8 mia. kr. i 2021. Med en andel på 55 pct. af den samlede volumen blev boligsegmentet derfor endnu en gang det største ejendomssegment. Væksten er ligeledes markant inden for logistikejendomme, men også kontormarkedet klarer sig fint, og her er det især den danske kapital, der dominerer.

Interessen for kontormarkedet bekræftes af en af verdens største ejendomsmæglervirksomheder, Jones Lang LaSalle, der sammen med EDC Poul Erik Bech netop har offentliggjort rapporten ”JLL Nordic Outlook - Spring 2022”. Den viser, at investeringsvolumen i dette segment steg med mere end 100 pct. i 2021, lige som de udenlandske investorer på den front nu også i højere grad kigger på Danmark.

Investorerne har været meget trofaste

Da Coronakrisen lukkede landet ned i starten af 2020, forsvandt investorerne som dug for solen. Men de vendte heldigvis hurtigt tilbage, og siden har ejendomsmarkedet altså været præget af høj grad af stabilitet - også selv om markedet på det seneste har vist tegn på en rentestigning. Der har dog ikke været tale om en stigning, som blot tilnærmelsesvis har overhalet inflationen.

Vi kan muligvis forvente, at krigen i Ukraine får inflationen til at vokse lidt, men umiddelbart er der ikke nogen grund til at lade alarmklokkerne lyde. Det danske ejendomsmarked ser ud til at ville være ganske stabilt også i den nærmeste fremtid. Beskæftigelsen er høj, og tomgangen inden for såvel logistiksom kontorsegmentet er på et meget lavt niveau.

Den danske kapital rører nu også på sig

Man kan i mange henseender sige, at de udenlandske investorer er med til at holde hånden under det danske ejendomsmarked. Det har dog den behagelige sidegevinst, at den store udenlandske interesse også er med til at øge interessen blandt de danske investorer. Kigger man f.eks. på væksten i volumen, kan vi notere os, at de danske investorer igen er særdeles aktive efter en kortere pause.

Mere fra os

Vi holder dig opdateret på ejendomsmarkedet - læs vores nyeste indlæg her